sobota 14. januára 2012

K overeniu pravdivosti informácii z Gorily môže prispieť každý

Prípad Gorila je jedným z najväčších škandálov v histórii Slovenska. Novinárom sa od zverejnenia údajného spisu podarilo potvrdiť existenciu bytu na Vazovovej ulici v Bratislave, ktorý bol odpočúvaný, či existenciu firiem na vyberanie lupu. Existujú aj výpovede svedkov, ktorí videli hlavných aktérov do konšpiačného bytu prichádzať.

Svojimi poznatkami však môže vďaka službe Google Documents prispieť ktokoľvek aj anonymne. Niekto tam totiž vytvoril dokument "Gorilagate", ku ktorému možno pridávať komentáre.

Ak máte užitočné informácie ku kauze Gorila, môžete ich pridať vo forme komentára. V prípade, že dokument nie je dostupný pre editáciu, skúste ho otvoriť v menej exponovaných časoch (napr. mimo pracovnej doby). Editovanie dokumentu je obmedzené pre 50 ľudí súčasne.

Ak si chcete dokument s komentármi iba prezrieť, otvorte si jeho poslednú archivovanú verziu, určenú iba na čítanie.

- otvorenie dokumentu pre editáciu
- posledná archivovaná verzia dokumentu, len na čítanie (aj s komentármi, s možnosťou stiahnutia .DOC)

1 komentár:

  1. Z postu predsedkyne FNM bola odvolaná Anna Bubeníková. Na účet jej muža Penta previedla províziu dvesto miliónov korún. Zostane Bubeníková predhodenou obeťou, alebo sa spustí lavína zatýkania a trestov v radoch politikov? Gorila je "nedopatrením" a iba jeden z množstva pred spoločnosťou utajených príbehov. Ohrození politici budú vyvíjať tlak na predlžovanie vyšetrovania do volieb. Zločin a podiel v ňom neobišiel v uplynulých dvadsať rokov väčšinu ústavných činiteľov. Kto zločin kryl, stal sa zločincom bez rozdielu, či sa jedna o politika, prokurátora, alebo prezidenta. Trestom pre poslanca nie je sedieť v opozícií, ale nesedieť v parlamente vôbec. Jedná sa im o plat, benefity a hlavne poslaneckú imunitu, ktorá ich robí beztrestnými. Ak verejnosť nenechá vyšetrovanie a tresty na politikov, Gorila môže mať pre spoločnosť revolučný význam.

    Slovensko stojí na prahu bankrotu. Máme rozkradnuté hospodárstvo, neschopné generovať zisk a splácať dnes iba istinu dlhu vo výške cca 30 miliárd eur. Na prevádzku štátu a splátku úrokov nám chýba ročne 8 miliárd eur. Mladú štvorčlennú rodinu obdarovali politickí paraziti dlhom 24 000eur. Politici, prokuratúra a prezident sa o rozkradnutom hospodárstve odmietajú baviť, považujú stav za nedotknuteľný, netrestateľný a bremeno dlhov sa zastrájajú prenášať po voľbách v podobe zvyšovania daní, cien potravín, energií a spotrebného tovaru na občanov.

    Prezident myslí národne a cíti sociálne. Práve on a Vladimír Mečiar sú pôrodnými babami vzniklých miliardárskych manierov, firiem a práčok a sociálnej nespravodlivost i. Tieto na malé výnimky prehýrili, prežrali a zničili potenciu a rozvoj fabrík, hospodárstva, zamestnanosti a ekonomiky štátu. Pofidernou slobodou a poslaním finančných skupín je podľa vzoru ruských oligarchov na Slovensku rozkradnuté a zarobené peniaze prať v daňových rajoch. Tie v zahraničí investovať a užívať v anonymite v luxuse a na plávajúcich exotických adresách. Občania z úst prezidenta nikdy nepočuli jeho morálne stanovisko na justičnú a sociálnu nespravodlivosť , úpadok štátu a čo a kto to spôsobil.

    Politik, ktorý chce hovoriť o nezamestnanosti, sa musí pozrieť najskôr do zrkadla. Zamestnanosť nie je tovar, je to stav. Masovú nezamestnanosť zásadne spôsobujú politici a odstraňujú zamestnávatelia. Nie naopak. Nezamestnanosť je trestom za stav spoločnosti. Predchádza ju nespravodlivosť, korupcia, rozkrádanie a rozvrat štátu. Predchádza ju nedôvera občanov v politikov a štát. Je to nedôvera organizátorov práce v spravodlivosť súťaže, teda tých, čo ju odstraňujú. Je to nemožnosť a objektívna neschopnosť pracovať v neporiadku. Znižovanie nezamestnanosti je ovocie za spravodlivosť, morálku, dôveru, disciplínu, konjunktúru ducha a fungovania spoločnosti. Nezamestnanosť je chorobou štátu a priamo súvisí s imunitou, zdravotným stavom a morálkou jej prenášateľov, teda politikov. Táranie politikov o nezamestnanosti je pesničkou v pre nich neznámom jazyku a je nedostatkom ich skúseností, životnej filozofie a neschopnosti vec naozaj riešiť.

    Elán a chuť do volebnej kampane majú tí, ktorí úpadok a biedu spoločnosti spôsobili. Všetci kandidujú znova. Kto klamal doteraz, je zločinec a bude aj potom. Ako občania dokážu vinu a potrestajú polikov s imunitou? Spoločnosť má právo poznať, nedopustiť poslaneckú imunitu a potrestať všetkých, ktorí štát zničili. Vyšetrovanie a trest do volieb neskončí. Keď máme zamedziť zločincom poslaneckú imunitu a ich vstupu do verejného života zabrániť, voľby musíme do vyšetrenia konečného verdiktu zastaviť. Spravodlivosť musí platiť bez rozdielu, či sa jedna o politika, prokurátora, alebo prezidenta.

    Vyzývam všetkých občanov, nenechajme sa oklamať a nedajme si tárať bludy!!! Kedy zatrasieme politikmi, keď nie dnes!!! Dnes máme čas, spoločnosť generálne zmeniť!! Vyzývam všetkých vlastencov zapojiť sa do tvrdého odporu proti zločincom a nekompromisných revolučných zmien!!!

    Keď súhlasíte s týmto názorom, rozmnožujte a rozširujte ho do každej dediny a do každej rodiny!!!

    MOR-HO!!!

    Štefan Martoš

    OdpovedaťOdstrániť